EK-GEKTE! Win 15.000 euro met een VRIJE VOORSPELLING!

BREAKING: ‘Anderlecht in grote problemen, transferverbod dreigt’

Er dreigen grote problemen voor Anderlecht. Een transferverbod hangt namelijk boven de club heen. Er zouden ongeregeldheden zijn bij vier gedane transfers. Een sanctie dreigt nu.

Het is De Standaard, de enige Vlaamse redactie die meewerkt aan Football Leaks, die met de informatie naar buiten komt. Zo werden de transfers van een viertal jonge spelers uit het buitenland, waaronder die van Chancel Mbemba, onderzocht door de wereldvoetbalbond. “Volgens de FIFA had de transfer van Congo naar België niet mogen gebeuren. Of toch niet op de manier waarop het toen gegaan is. Want Mbemba zou nog maar zeventien jaar oud geweest zijn toen hij uit Congo vertrok. Internationale transfers van minderjarigen zijn verboden om jongeren te beschermen tegen uitbuiting en misbruik”, klinkt het.

facebook VANAVOND PRO LEAGUE!!! Pak 200% tot 80EURO WELKOMSTBONUS!!!!! (BUITENKANSJE!!!) facebook

Mbemba zou al voor de jeugdploegen van RSCA gespeeld hebben nog voor zijn transfer officieel werd doorgegeven. “De FIFA hoorde pas in 2012, ná de achttiende verjaardag van de spelers, officieel iets over de transfer van Congo naar België.” Daarom wacht nu mogelijk een sanctie en die is niet min. “Het ‘Integrity and Compliance’-departement van de FIFA , dat onderzoekt of voetbalclubs zich aan de regels houden, stelt daarom voor om Anderlecht een boete van 215.000 Zwitserse Frank (omgerekend zo’n 188.000 euro) én een transferverbod gedurende een transferperiode op te leggen”, aldus De Standaard.

Het bericht BREAKING: ‘Anderlecht in grote problemen, transferverbod dreigt’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *