Thomas Vermaelen out voor WK? Alderweireld reageert

Het ziet er niet goed uit voor Thmas Vermaelen. De verdediger van FC Barcelona kan nog steeds niet meetrainen en dit terwijl maandag de wedstrijd tegen Panama op het programma staat. Hij werkt net als Vincent Kompany individueel. Dat kan een groot probleem vormen.

Achterin is er geen weelde en zondag moet Roberto Martinez beslissen of hij Laurent Ciman naar huis zal sturen. Toby Alderweireld sprak tegenover Het Nieuwsblad over de situatie van Kompany en Vermaelen. “Of het echt zo erg gesteld is met Thomas Vermaelen? Dat moet je aan de coach vragen. Hij werkt zijn eigen programma af, dus het gaat de goede richting uit. Maar de jongens die er de laatste wedstrijden speelden, deden het ook goed, dus daar moeten we vertrouwen in hebben. En Thomas en Vincent doen er alles aan om fit te geraken. Mentaal is het moeilijk voor die jongens die geblesseerd zijn. Maar als ik zie wat zij ervoor doen, heb ik het gevoel dat het wel goedkomt.”
Met Dedryck Boyata staat de eerste vervanger al klaar. Hij zal in de groepsfase wellicht veel gaan spelen. Leander Dendoncker is de andere optie. “Boyata is klaar om titularis te zijn. Hij speelt bij Celtic, heeft de kwaliteiten en intussen ook de ervaring.”

Het bericht Thomas Vermaelen out voor WK? Alderweireld reageert verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.