Gilles De Bilde over Kompany en Vermaelen: “Martinez heeft beslissing genomen”

De Rode Duivels bereiden zich momenteel voor voor het eerste pouleduel tegen Panama. Het is nog niet zeker of Thomas Vermaelen en Vincent Kompany op tijd fit zullen geraken.

De bondscoach liet donderdag nog weten dat hij pas 24u voor de aftrap zal beslissen over het tweetal, maar daar gelooft analist Gilles De Bilde weinig van. “Ik denk dat het een evidentie is dat ze allebei niet spelen tegen Panama. Volgens mij heeft Martinez zijn keuze al gemaakt gezien hun situatie. Ze hebben allebei een tijdje niet getraind en dan ga je niet hele tornooi hypothekeren tegen een tegenstander als Panama. Ik denk dat hij het ook al aan de groep heeft meegedeeld”, klonk het bij VTM Stadion.

Na Panama wordt de tegenstand echter telkens zwaarder en zullen Kompany en Vermaelen wel nodig zijn. Maar die laatste heeft inmiddels al niet meer gespeeld sinds mei. “Thomas is iemand die weinig matchritme nodig heeft om er te staan, dat heeft hij bij Barcelona al bewezen. Maar het gaat hier niet om Gijon of Sociedad, het gaat om wedstrijden op een WK. Een wedstrijd die zelfs kan beslissen over kwalificatie. Dus het lijkt mij heel moeilijk om hem voor de leeuwen te gooien na drie dagen en amper getraind te hebben.”

Het bericht Gilles De Bilde over Kompany en Vermaelen: “Martinez heeft beslissing genomen” verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.