Nederlanders halen Roberto Martinez onderuit: “Zonde voor zo’n lichting”

Roberto Martinez is niet echt populair als bondscoach van de Rode Duivels. Ook de Nederlanders hebben een mening over de eindverantwoordelijke voor de prestaties . Er heerst scepsis.

Zo heersen heel wat twijfels rond het 3-4-3-systeem, waar Martinez weigert van af te stappen. Bij een podcast van het Nederlandse Voetbal International wordt de Spanjaard zelfs helemaal afgebrand. “Hij heeft gewoon het systeem van Antonio Conte gekopieerd. Die had daar succes mee, maar je moet kijken naar je spelersmateriaal: haal die handrem eraf, laat ze aanvallen! Neen, nu moeten de twee flanken, die eigenlijk op het middenveld moeten staan, constant achteruit lopen. Dat elftal valt straks in twee delen uit mekaar. En dat is zonde, zonde van zo’n lichting”, stelt journalist Marco Timmer.

facebook WK KOORTS!!: UNIBET VERDEELT €1.000.000 ALS BELGIE HET WK WINT! SCHRIJF JE HIER NU VRIJBLIJVEND IN EN PAK JOU DEEL VAN DE WINST! + 80EURO WELKOMSTBONUS!! facebook

Martinez werd destijds nochtans aangesteld vanwege zijn ‘tactische flexibiliteit’, maar daar valt voorlopig niet veel van te merken. “Hij komt uit de Spaanse school, met Guardiola en dergelijken als voorbeeld. Dat probeert hij een beetje na te doen, alleen is hij daar heel slecht in. En dat is erg treurig want het is echt wel een hele mooie ploeg waar je iets meer van wil zien. Ze hebben er ook de spelers voor. Maar bij een Dries Mertens bijvoorbeeld, heb ik geen idee wat zijn rol in de ploeg is”, vult zijn collega Süleyman Öztürk aan.

Het bericht Nederlanders halen Roberto Martinez onderuit: “Zonde voor zo’n lichting” verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.